Opiskelu ICT-polulla

Olet siis kiinnostunut kuulemaan hiukan lisää opiskelusta ICT-polulla – hienoa! Tai ehkä pitäisi sanoa onneksi olkoon: ICT-alalla nimittäin on imua ja alan osaajille kysyntää. Lupaavien työelämänäkymien lisäksi on olemassa muutama muukin syy, joiden vuoksi ICT-polku on hyvä valinta.

Kolme yhdellä iskulla. ICT-polulla pääset hyödyntämään kolmen korkeakoulun näkökulmia ICT-alaan osana tutkinto-opintojasi. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa aihealueiltaan monipuolisempaa kurssivalikoimaa sekä sitä, että opinnoissa on sopivassa suhteessa niin teoriaa kuin käytännön harjoituksiakin.

Oikeita töitä varten. ICT-polkua on suunniteltu yhteistyössä alan yritysten kanssa. Sen vuoksi tiedämme, että näistä taidoista todella on hyötyä työelämässä.

Usein parhaat ideat syntyvät rajoja rikkomalla. ICT-polun opiskelijat valmistuvat insinööreiksi, tradenomeiksi tai luonnontieteiden kandidaateiksi, ja jokaisella tutkinnolla on oma näkövinkkelinsä alaan. ICT-koulutuspolulla tutustut alan opiskelijoihin muista korkeakouluista – heihin, joiden kanssa kenties kohtaat muutaman vuoden päästä työelämässäkin. Tai kuka tietää, ehkäpä aloitatte yhteistyön opiskelujen aikana.

Reitti ICT-polulle kulkee Karelian, Savonian tai Itä-Suomen yliopiston kautta. Tutustu alla opiskelijatarinoihin eri korkeakouluista.

Lisätietoja hakemisesta löydät Hae-sivulta >>

 


Tutustu opiskelijatarinoihin - mikä reitti ICT-polulle sopii sinulle?

ICT-polulle Kareliasta -"Tähtäimessä koodarin työ"

Hanne Keskisalo opiskelee Karelia-ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Hän on valinnut suuntautumisekseen ICT-polun.

 - Opinnoissa voi suuntautua joko pelikehitykseen, digitaaliseen liiketoimintaan tai ICT-polulle. Näistä valitsin ICT-polun, koska tykkään koodaamisesta ja uskon, että täällä hankituille taidoille on kysyntää työelämässä. 

Lue Hannen opiskelijatarina

Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelija Hanne Keskisalo tietokoneensa äärellä.

 

ICT-polulle Savonia-AMK:n kautta - ”Jos motivaatio on kohdallaan, mikään ei ole mahdotonta”

Sanna Aho löysi itsensä istumassa Savonia-ammattikorkeakoulun tietotekniikan pääsykokeissa syksyllä 2017. Aiempaa kokemusta koodauksesta ei ollut, lukiossa lyhyen matikan arvosana oli vitonen ja fysiikan valinnaiset kurssit jäivät valitsematta.

Ahkera valmistautuminen palkittiin ja  takana on jo tukku tietotekniikan opintoja, joihin ICT-polku on tuonut mukavan lisänsä.

– ICT-polku monipuolistaa kurssitarjontaa. Samalla saa myös kuvan, millaista on opiskella yliopistossa.

Lue Sannan opiskelijatarina

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelija Sanna Aho tietokoneen äärellä.

 

ICT-polulle Itä-Suomen yliopistosta - Tietojenkäsittelytiede antaa mahdollisuuksia vaikka mihin

- Taidan olla tietojenkäsittelytieteen opiskelijan stereotyyppi, ensimmäistä vuottaan tietojenkäsittelytiedettä Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva Paavo Koivistoinen naurahtaa.

Tietojenkäsittelytiede ei kuitenkaan ole vain Paavon kaltaisille matemaattisesti suuntautuneille ja ohjelmointia harrastaneille.

- Täällä on monenlaisia opiskelijoita, kaikki eivät ole niitä koodia painavia nörttejä. Tietojenkäsittely on niin paljon enemmänkin. Tietynlaisissa tehtävissä vaaditaan esimerkiksi sosiaalista ymmärtämistä ja kommunikointitaitoja. Sovellustapoja löytyy laajalti.

Lue Paavon opiskelijatarina

Itä-Suomen yliopiston opiskelija Paavo Koivistoinen opiskelijoiden tilassa Joensuun kampuksella.